Què volem fer ?
dimarts, 19 d'abril de 2011 11:10

Abans de res, es tracta de donar un enfocament eminentment preventiu. Cal Intentar utilitzar els recursos que estiguin al nostre abast per evitar lesions en els castellers. I si aquestes es produeixen, col·laborar en l'atenció al lesionat.

Per això es treballaran una sèrie d'aspectes, com són:


•    Fomentar hàbits saludables (supressió hàbit tabàquic, alcohol amb moderació, dieta equilibrada, etc).
•    Millorar la condició física i psíquica del casteller:


-Desenvolupar exercicis d’escalfament als assajos; així, si hem fet un bon escalfament abans de pujar a castell, no només hem posat el nostre sistema musculoesquelètic en condicions de suportar millor les càrregues i evitar lesions per sobrecàrrega, sinó que també es podrà respondre millor a les oscil•lacions i batzegades del castell, disminuint les possibilitats de caiguda.

- Aconsellar exercici físic fora dels castells. Per exemple, la realització d’algun exercici de tipus aeròbic de baixa intensitat com caminar, córrer, anar en bicicleta, fer natació... A més de ser beneficiosos per al sistema musculoesquelètic, milloren la resposta a l`estrès psíquic i el sistema cardiovascular. I, també, per fer un condicionament complet, a part de l’activitat aeròbica, haurem de treballar estiraments i també potenciar la musculació.


- Donar suport a l’equip de la tècnica perquè es compleixin les normes Bàsiques de Seguretat i s’evitin males posicions, entrades precipitades, etc., que puguin condicionar sobrecàrregues i lesions. Ús d'elements de protecció (terra atenuant, xarxa, etc). Portar la vestimenta correctament, serveis per protegir-nos. Col•laborar en els estudis de seguretat que s'organitzin a la coordinadora de colles (la colla ja porta uns anys col•laborant en l'estudi dels cascos).


- Oferir atenció al lesionat: respectar la confidencialitat i el seu consentiment i ajudar-lo tant en una primera cura com en el consell posterior. Disposem d'una farmaciola i hem creat uns protocols de caigudes que poden ajudar que aquesta atenció sigui més organitzada. Cursem els parts de lesions de caigudes a l'asseguradora i fem un seguiment dels lesionats.

 

Vocalia sanitària.

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org