El nou escut

nou escutEL NOU ESCUT DELS SABALLUTS

En motiu del 15 aniversari dels Castellers de Sabadell s'ha decidit des de la Junta de la colla renovar la imatge gràfica i corporativa de l'entitat. Coincidint amb l'aniversari i amb l'esgotament dels exemplars d'escuts de les camises s'ha demanat un redisseny de l'escut a la dissenyadora gràfica Gemma Cardús.

Les condicions per aquest disseny eren conservar els trets característics bàsics de l'escut de la camisa conegut per tots i mencionats en els estatuts de la colla.


Descripció de l'escut de la camisa.

Sobre un fons groc s'alça un castell de cebes, cada una incorpora els colors de l'uniforme dels castellers (verd, blanc i negre). A la part inferior, el nom de l'entitat, Castellers de Sabadell.


Per què aquest disseny.

Tots tenim més o menys assimilat els dissenys del logo dels domassos, paper de carta, pósters, etc. L'estructura de cada ceba és la mateixa que aquests dissenys que formen part de la colla des de l'any 2002. La readaptació d'aquest disseny i la seva incorporació a la camisa ens permetrà tenir una imatge gràfica única a la colla. La grafia del nou escut és la mateixa que la grafia que es va fer servir per les dessuadores saballudes el 2005 i que des d'aleshores s'ha repetit en pancartes, samarretes i cartells. És una composició de majuscules i minuscules que donen un aire divertit al que ja és prou seriós i simètric de l'escut.


L'escut a la camisa.

L'escut que portarem prop del cor constarà d'una pastilla de roba groga amb les cebes brodades i el text brodat directament sobre la camisa; com podeu veure l'interior de les cebes és de color verd, aquest verd no és brodat sinó que és una reserva, un forat que deixa veure el color real de la camisa. Per tant, el castell de cebes de l'escut de la camisa i el mateix saballut que el lluirà compartiràn el mateix color de camisa.

Pels Saballuts que ja tenim camisa es fa una versió idèntica d'aquest escut sobre una pastilla de roba verda que coeincideix en dimencións amb l'escut actual; per tant, serà més net fer el canvi d'escut i no es veuran les marques deixades per l'escut que retirem.


A la camisa hi ha la senyera!!!

Doncs sí. Sense que formi part del disseny de l'escut, a la camisa hi incorporem una senyera a tall de marca, consistent en un retall de cinta de senyera doblegat i cosit a l'extrem de la butxaca aprofitant aquest mateix repunt. És un tret distintiu que encara no hem vist a cap altra colla i que serveix com a commemoració d'aquest quinzè aniversari. A partir d'ara, els saballuts gaudirem de la senyera en el nostre uniforme. Cal remarcar que no forma part del redisseny de l'escut, sinó que és un valor afegit en la indumentària de la colla i que aquest detall no apareixerà a la resta de la imatge corporativa.

Des de la Junta dels Castellers de Sabadell esperem que aquest redisseny de l'escut sigui del vostre grat i que en puguem gaudir com a mínim durant 15 anys més.

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org