Sense monestir però amb basílica
dilluns, 9 de maig de 2016 00:00

Els Saballuts compleixen un altre any a la cita a Sant Cugat descarregant el primer Castell de la gama alta de vuit de l’any, el set de vuit, la basílica dels castells.

Primer 7d8 de l'any a Sant Ponç

El plugim constant que queia al Vallès diumenge al matí va obligar a traslladar la diada sota cobert al pavelló municipal de Sant Cugat, traient l’al·licient d’actuar a una de les places amb més encant de la comarca, la plaça Octavià de Sant Cugat, tot just davant de l’històric monestir romànic. Tot i així, una bona munió de Saballuts s’hi van presentar ja que la cita s’ho valia.

A primera ronda van descarregar tot just el segon tres de vuit de l’any, castell al que van agafant cada dia més confiança tot i una petita giragonsa pels pisos inferiors que han d’acabar de dominar. A segona ronda venia el plat fort de la jornada, l’estrena del set de vuit, la basílica dels castells, en contraposició a la catedral, el cinc de vuit, si bé el sobrenom per al set de vuit no ha tingut el mateix èxit. Acompanyaven a l’estrena del castell alguns dubtes ja vistos la setmana passada per l’actuació de tripleta amb un pis menys, ja que hi ha molts castellers aquest any que o bé s’estrenen en castells de la gamma alta de vuit, o be han passat a posicions de major responsabilitat en aquest castell, i l’escenari sota cobert també influïa, doncs no facilita la comunicació entre castellers degut a la difícil sonoritat. Finalment, el Cap de Colla donà l’ordre d’enlairar el castell que es va presentar bastant més planer del que molts castellers preveien. Una solida i quadrada base va ajudar a descarregar el multitudinari castell entre les mostres d’eufòria dels castellers.

A tercera ronda, van optar per rodar la torre de set, castell que necessàriament han de portar a plaça per a donar confiança al renovat tronc saballut. La torre va presentar des de ben aviat una petita desviació entre les dues rengles que es va anar poder controlant fins a l’entrada de la canalla, quan una revinclada a l’entrada de l’enxaneta va posar la torre a la posició on tenia tendència a posar-s’hi i va fer treballar de valent a tot el tronc i la pinya saballuda per a portar a bon port la tercera torre de set de l’any.

Un vano al pilar de cinc va servir per a tancar l’actuació dels Castellers de Sabadell que aquesta setmana actuaran a la Festa Major de Montcada i Reixac al costat dels Castellers de Terrassa i dels alhora fillols i padrins dels Castellers de Montcada i Reixac.

2d7 a Sant Ponç

3d8 a Sant Ponç

Fotos: Concepció Ventura

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org