Els Saballuts posen velocitat de creuer
dilluns, 6 de juny de 2016 00:00

Fins a cinc castells de vuit en un intens cap de setmana.

primer 2d8f carregat de la temporada

Sabadell Festa i Tradició i l’aniversari de la colla són dues de les actuacions més importants que tenen els Castellers de Sabadell a casa en aquesta primera part de la temporada, i així la colla va encarar aquestes dues actuacions amb els seus millors castells ara mateix portant a plaça fins a cinc construccions de vuit pisos en dues jornades seguides. Totes dues actuacions van tenir lloc a la plaça del mercat, i la de dissabte a la tarda va servir per a descarregar les dues construccions bàsiques de vuit juntament amb el set de set. Cap dels tres castells va suposar problema per als de la camisa verda tot i els canvis introduïts en aquestes darreres setmanes.

Al seu costat els Margeners de Guissona van oferir castells de sis pisos i la Colla Jove dels Castellers de Sitges va oferir una meritòria actuació amb castells de la gama alta de set, com el cinc i el quatre amb l’agulla.

Diumenge al matí, amb una assistència de públic més nombrosa que la de dissabte a la tarda, s’esperava una gran actuació de castells, així ho feia preveure també l’assistència de nombrós públic casteller vingut a veure l’aixecada de castells, i la diada no va decebre, doncs només s’hi va veure una construcció de set pisos, sent totes les altres construccions superiors.

Els Castellers de Sabadell van començar forts la jornada, provant a primera ronda el seu segon set de vuit de l’any, executat de forma tranquil·la sent un dels millors de l’historial dels de la camisa verda. A segona ronda venia el repte de la jornada, una torre de vuit amb folre que feia més d’un any que no provaven a plaça. La torre va pujar ferma i amb les mides correctes, però una forta batzegada a la sortida de l’enxaneta, va fer que de cop el castell perdés totes les mides que havia tingut fins aleshores i caigués sense cap possibilitat de lluitar la descarregada. A tercera ronda, un estàtic tres de vuit va servir per tancar les rondes de castells.

Els Castellers de Sant Cugat, per la seva part, encaraven la diada a màxims. Després de descarregar un tres de vuit a primera ronda per a treure nervis, a segona ronda van intentar el cinc de vuit, castell que tot just van descarregar per primer cop a finals de la temporada passada. El castell va tenir una execució més que correcta, però el cansament generalitzat de l’estructura va fer que caigués ja a les darreries del castell, quan ja tenien gairebé tota la canalla al terra. Van tancar amb un quatre de vuit tot arrodonint una de les seves millors actuacions del seu historial.

Els Xicots de Vilafranca, van seguir treballant les seves estructures de tres i quatre de vuit, descarregades sense cap problema major i acompanyant-les del cinc de set en vistes a futurs compromisos estiuencs.

Aquesta setmana els Saballuts encararan una de les actuacions de més compromís al seu calendari, l’aniversari dels Castellers de Barcelona a la Plaça Sant Jaume de Barcelona on sempre han intentat dur les seves millors construccions. Aquest any no serà menys i han convocat a part dels assajos de dimecres i divendres, un assaig especial dijous per a consolidar les construccions que tenen en cartera i veure si poden donar un pas més i portar a plaça alguna construcció més gran, qui sap si de nou pisos.

7d8 al 22è aniversari dels Saballuts

3d8 al 22è aniversari dels Saballuts

Fotos: Pau Cuadrado

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org