A la primera no va poder ser
dilluns, 13 de juny de 2016 00:00

Els Saballuts porten a la plaça Sant Jaume la seva primera temptativa de l’any de Castell de nou

Intent desmuntat de 3d9f a la plaça Sant Jaume

Després d’un magnífic assaig del castell de nou el divendres, finalment la colla va decidir no esperar més portar-lo a plaça en una de les cites amb més compromís de l’any, l’aniversari dels Castellers de Barcelona a l’emblemàtica Plaça Sant Jaume de Barcelona. El fet de sortir els tercers en les rondes de castells i que el format de l’actuació fos a la tarragonina, amb les repeticions al final de l’actuació, va fer que es decidissin a portar-lo a primera ronda per no endarrerir massa l’enlairada dels Castell. Així doncs, el Castell es va provar a primera ronda, amb una àgil construcció del peu de l’estructura i el folre que mostra el bon assaig que estan fent els Saballuts aquest any del castell, van començar a sonar gralles amb una estructura ferma però amb una rengla dels castell més allunyada de les altres del que cabria desitjar. En aquest castell debutaven fins a quatre components del tronc, fet que feia necessari tenir la construcció en les millors mides un cop la canalla es comences a posar al seu lloc. Finalment, la deformació del castell, tot i no amenaçar la carregada del castell, feia preveure una baixada difícil de defensar i es va decidir desmuntar el castell.

El set de vuit, l’escollit castell de segona ronda, havia de servir per asserenar els ànims a veure si podrien tornar amb el castell de nou, però una execució molt treballada pels pisos inferiors i la pinya, tot i descarregar el castell, va causar un parell de baixes temporals Claus en l’estructura i va fer impossible tornar a enlairar el tres de nou. Un quatre i tres de vuit, executats sense problemes van servir per a tancar l’actuació dels Saballuts.

Els amfitrions, els Castellers de Barcelona, els seu aniversari els va servir per a reivindicar-se d’un començament de temporada no tan brillant a com estaven acostumats els darrers anys i van estrenar dos castells en el seu repertori de la temporada, un tres de nou molt sòlid i un cinc de vuit ja més dinàmic en la seva execució, tancant la seva exhibició amb el quatre de vuit i un magnífic pilar de sis.

Els Minyons de Terrassa van començar amb un tres de nou marca de la casa, però a segona ronda, el quatre de nou que van enlairar, va ser una estructura que poc a poc va anar complicant-se i ja a la baixada del castell, va cedir i va caure. Caiguda que va passar factura als de la camisa malva, doncs van acabar l’actuació amb un castell de set, el cinc, i sense pilar de mèrit.

7d8 a la plaça Sant Jaume de Barcelona. 4d8 a la plaça Sant Jaume de Barcelona. 3d8 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Fotos: colla

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org